Fem gode råd til at skabe engagerende indhold

Det kan være en udfordring at øge kendskabet eller knytte forbrugerne tættere til jeres virksomhed, hvis du ikke lige står med en produktnyhed eller en relevant pressehistorie. Her kommer disciplinen content marketing ind i billedet.

Contentmarketing betyder i al sin enkelthed, at du skaber indhold, og derigennem styrker din virksomhed eller dit brand. Et klassisk eksempel er Arlas opskriftunivers eller Coops magasin, Samvirke.

Men contentmarketing behøver ikke være artikler eller opskrifter. Det kan også være lanceringen af et nyt produkt, en medlemsservice eller lignende.

Men hvordan skaber du godt indhold som din målgruppe rent faktisk gider beskæftige sig med? Det får du fem gode råd til her:

1. Identificér jeres brandekspertise

Hvad kan du og din virksomhed bringe til bordet, som skaber særlig værdi for jeres målgruppe? Prøv at tænke ud over det konkrete produkt I skal sælge, og identificér ’the sweet spot’ mellem jeres kompetencer og viden og målgruppens interesser. Et klassisk eksempel er Karolines Køkken, der blev skabt af Mejeriforeningen i 1962 for at lære husmødre at lave mad med mejeriprodukter. Brandet er i dag ejet af Arla, og består ud over opskrifter også af en serie af mejeriprodukter. Konceptet Karolines Køkken er med til at positionere Arla som ekspert inden for madlavning, og giver samtidig Arla en relevant anledning til at fortælle forbrugerne om sine produkter.

2.  Kend din målgruppe

Du kan ikke lave succesfuld contentmarketing uden at vide, hvem der skal have gavn af det. Hvis målgruppen skal efterspørge jeres indhold, skal det være mere relevant end andre lignende tilbud eller opfylde et helt særligt behov. Prøv derfor at besvare følgende spørgsmål for at lære din målgruppe at kende:

  • Hvem er din målgruppe, og hvilke behov og interesser har de? Hvad kan I tilbyde, som de er interesserede i?

  • Hvad er målgruppens incitament for at få en relation til jer? Er det for at spare tid eller klare sig bedre på jobbet, er det for underholdningens skyld eller måske for at være en del af et særligt interessefællesskab?

  • Hvor befinder de sig? Er de superbrugere af Snapchat, hører de podcasts eller har de køkkenet fyldt af klassiske ’analoge’ kogebøger?

3. Brug netværk til at skabe og sprede dit budskab

Gode ambassadører er guld værd. Og historisk set har en af PR-disciplinens fornemmeste opgaver været at få andre til at videreformidle en virksomheds budskaber. I indholdsproduktion er arbejdet med at få andre til at fortælle om dit indhold værd at skæve til. Det øger troværdigheden, at du ikke er den eneste, som formidler dit indhold. Men tag skridtet videre, og inkludér ambassadørerne i indholdsproduktionen.
Undersøg om der findes en oplagt ambassadør, som har lyst til at involvere sig i dit indhold og efterfølgende dele det med sit netværk. Inden for fødevarebranchen kunne det eksempelvis være en kok, en urban farmer eller en madblogger. Er indholdet rigtigt, kan online communities også være en oplagt samarbejdspartner, der kan hjælpe med at få dit indhold ud over rampen.

4.  Relevant indhold er ikke gratis

Uagtet om dit indhold skal have et ’hjemmelavet’ look eller se mere professionelt ud, så vær opmærksom på, at det kræver et fornuftigt budget. Enten til fx en grafiker eller fotograf, eller til den tid I bruger, hvis I vælger selv at stå for produktionen af indholdet. Man vil i sagens natur bruge mere tid på at lave noget, der ikke ligger inden for ens kernekompetencer. Derfor: alloker realistiske ressourcer til produktionen, ellers tager I ikke målgruppen og deres tid seriøst. Og resultatet bliver selvsagt derefter.

5. Indsats på tværs af kanaler giver de bedste resultater

Sidst men ikke mindst, så er valget af kanaler en væsentlig faktor for at lykkes med jeres indhold. Forbrugerne bombarderes med indhold fra alle sider og er ultrabevidste om, hvilke medier de bruger hvornår. Tænk derfor i løsninger på tværs af både paid, owned og earned kanaler (eget website, sociale medier, blogs, nyhedssites etc.).
Her kan det være væsentligt at inddrage både kommunikations- og marketingkompetencer i planlægningen. Marketing vil besidde viden om de vigtigste nedslag i kunderejsen, og hvordan de kan udnyttes i kanalmikset. Kommunikationsteamet vil kunne hjælpe med at lægge den redaktionelle linje for indholdet, således at der er en rød tråd og et gennemgående budskab med høj relevans.

Hvis du vil læse mere, så tjek Brain Traffics blog, hvor der findes masser af gode råd om contentmarketing, indholdsstrategi og engagerende indhold.

Forrige
Forrige

Hvorfor Facebook annoncerer på siden af busserne

Næste
Næste

Når feminisme bliver et salgstrick